Viaceré chodníky sú po spílení suchých stromov priechodné bez obmedzení.

09.06.2011 Poprad

Tatranská Lomnica 9. júna (TASR) - Po spílení suchých stromov je viacero značených turistických chodníkov prístupných návštevníkom Vysokých Tatier bez obmedzení. Na zatiaľ poslednej trase Tatranského národného parku (TANAP) určenej pre spiľovanie drevín budú pracovať pilčíci v prípade priaznivých poveternostných podmienok v nasledujúcich dňoch.
Červeno značený turistický chodník - Magistrála, vedúci z Hrebienka k Rainerovej chate, môžu v týchto dňoch využívať návštevníci Vysokých Tatier bez problémov. "Suché stromy sú už spílené aj na zeleno značenom turistickom chodníku vedúcom z Hrebienka popri Bilíkovej chate a Vodopádoch Studeného potoka až k Rainerovej chate. Prístup do Malej i Veľkej Studenej doliny je takisto pre turistov prístupný bez obmedzení," informoval vedúci ochranného obvodu Smokovce, Štátnych lesov (ŠL) TANAPu, Peter Patera.
Bezproblémovo priechodný je aj červeno značený chodník - Magistrála, vedúci z Hrebienka na Sliezsky dom. Odstraňovanie suchých stromov ukončili aj na červeno a zeleno značenom turistickom chodníku v úseku medzi Štrbským Plesom a Popradským plesom.
Spiľovanie stromov zatiaľ nezrealizovali na žlto značenom turistickom chodníku vedúcom z Tatranskej Lesnej k Vodopádom Studeného potoka. Koordinátorka vonkajšej komunikácie ŠL TANAPu Lenka Burdová TASR informovala, že v tejto súvislosti sa čaká na priaznivejšie poveternostné podmienky. Predpokladá však, že s prácami začnú v týchto dňoch. Počas nadchádzajúceho víkendu pílenie stromov na tejto trase podľa nej prebiehať nebude.
Na spiľovanie drevín v centrálnej časti TANAPu poskytol Envirofond finančné prostriedky vo výške 154.000 eur, ďalších 8000 eur vyčlenilo zo svojho rozpočtu mesto Vysoké Tatry.
 

Vyberte región